Sorot

Politica de Confidențialitate - Notă de informare GDPR

1. Prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal – Informații generale

Având în vedere prevederile legislației privind protecția datelor cu caracter personal, în special Regulamentul general privind protecția datelor (Regulamentul UE 679/2016, cunoscut sub numele de GDPR) și normele emise pentru executarea acestuia de către entitățile autorizate, această notificare de informare confirmă faptul că, în calitate de persoană juridică, SOROT și toate persoanele fizice care lucrează sub egida noastră, precum și orice altă persoană cu care cooperăm, sunt dedicate protecției datelor cu caracter personal referitoare la persoanele fizice care utilizează site-ul https://sorot.ro/, angajații sau colaboratorii entităților cu care lucrăm, reprezentanții legali ai acestora sau partenerii contractuali ai acestora, precum și furnizorii, voluntarii sau alți parteneri contractuali ai noștri. Scopul acestei notificări este de a explica metoda și scopul în care datele dumneavoastră cu caracter personal sunt prelucrate și modul în care ne asigurăm că drepturile dumneavoastră sunt respectate și reducem la minimum riscurile de acces neautorizat sau de utilizare a acestor date. Vă rugăm să citiți cu atenție această notificare.

1.1 Cine  colectează datele dvs.?

Societatea Română de Ortopedie  și Traumatologie (abbv.” SOROT”), cu sediul social în București,  Splaiul  Independenței  nr. 169, et. 3,  corpul  Central,  extinderea  A1 – A4, sector 5,  București,înregistrată la Registrul Asociațiilor și Fundațiilor din România cu nr. 2094/01.10.1990, cod fiscal nr. 23806684,e-mail: [email protected], (denumit în continuare „SOROT” sau „Operator”), în calitate de Operator, declarăm că,  respectăm toate prevederile legale privind protecția datelor cu caracter personal în calitate de operator de date cu caracter personal sau, uneori, în calitate de persoană împuternicită de persoana împuternicită de operatorul de date cu caracter personal sau de operatorul de date asociat, și implementăm măsuri tehnice, măsuri legale (clauze specifice în contractele cu furnizorii și alte entități) și măsuri organizatorice (instruirea și verificarea persoanelor, limitarea drepturilor de acces pe baza necesității de a cunoaște, reglementarea procedurilor de lucru cu date cu caracter personal etc.) pentru a proteja toate operațiunile legate direct sau indirect de datele cu caracter personal, care împiedică prelucrarea neautorizată sau ilegală și pierderea sau distrugerea accidentală sau ilegală a datelor, indiferent de formatul sau mediile de stocare ale acestora. Prin prezenta, confirmăm că  efectuăm prelucrări de date cu caracter personal în conformitate cu principiile prevăzute la articolul 5 din GDPR.

1.2 Categorii de persoane vizate

Colectăm și prelucrăm date cu carater personal, prin intermediul https://sorot.ro/, ale următorelor categorii de persoane fizice:

– membri potențiali, noi, activi  și inactivi ai SOROT

– potențiali, noi  și foști participanți la evenimentele științifice SOROT anterioare (SOROT Virtual Conference 2020, Congresul SOROT 2019)

– alte persoane cu care SOROT intră în contact.

1.3 Ce  date sunt colectate pe https://sorot.ro/?

Informațiile sunt colectate pentru o comunicare eficientă privind activitatea dumneavoastră ca membru SOROT, informații despre viitoarele Evenimente Științifice sub egida SOROT. Vă putem trimite informații despre contul dumneavoastră pe Portalul SOROT, tipul de membru sau plata dvs., acces tehnic etc., dar informari periodice legate de evenimentele științifice SOROT trecute sau viitoare. Colectăm și prelucrăm informațiile după urmează:

(1) prin intermediul Formularelor de Înregistrare pe care utilizatorii le completează pentru a crea un nou cont de utilizator și a se inregistra la SOROT ca utilizator – mebru activ/inactiv prin https://sorot.ro/, colectând următoarele categorii de date:

A. Date din formularul de inregistrare

Nume de utilizator

Nume

Prenume

Adresa de e-mail

Număr de telefon

CNP( Cod Numeric Personal)

Cod CUIM( Cod Unic de Identificare a Medicului)

Grad Profesional

Titulatură Științifică

Titulatură Didactică

Domeniul de Interes 

Țara

Județul

Orașul

Afiliere Instituțională( Spital, Clinică etc.)

Document care să ateste calitatea de Medic Rezident (unde este cazul)

B. Continut furnizat de membrii – utilizatori. Portalul www.sorot.ro permite utilizarea Forumului SOROT – “Comunitate”. În cazul în care doriți să publicați comentarii pe Forumul Portalului, vă supuneți următoarelor reguli de utilizare:

  • Comentariile și întrebările vor fi făcute publice după moderarea lor de către administratorii site-ului
  • După publicarea comentariilor/întrebărilor de către moderator acestea pot fi modificate/șterse numai dacă contactați echipa SOROT pe adresa de e-mail [email protected]
  • Trimiteți comentarii sau întrebări legate de proiectul SOROT într-un mod respectuos și mod politicos. Salutăm orice curiozități pe care le-ați putea avea, dar discuția trebuie să evolueze într-un modă profesională și respectuoasă.
  • Este strict interzisă publicarea mesajelor sau pozelor cu conținut daunător, amenințător, inselator, defaimator, plin de resentiment, agresiv, rasist, vulgar, denigrant, indecent, insultător, violent, obscen sau pornografic.
  • Încălcarea politicii privind postarea de comentarii/întrebări pe site atrage după sine blocarea definitivă a respectivului utilizator de la utilizarea comentariilor, încă de la prima abatere;
  • Dacă prin intermediul comentariilor decideți să postați informații care nu sunt provenite din experiențele proprii, trebuie indicată în mod clar sursa informației; Orice comunicare de la utilizatori (altele decât informațiile personale), care sunt acoperite de confidențialitate, sunt tratate ca ne fiind confidențiale și ca nefiind proprietatea acestora. În cazul în care cei care accesează documentele din acest site intervin cu întrebări, comentarii, etc. referitoare la conținutul unui material, aceste informații nu vor fi considerate confidențiale și, prin urmare, proprietarul acestui site nu va avea nici un fel de obligație legată de aceste informații, avand libertatea să le reproducă / utilizeze public și distribuie.

(2) Automat de către sistemele noastre IT atunci când vizitați site-ul. Aceste date sunt în primul rând date tehnice, cum ar fi browserul și sistemul de operare pe care îl utilizați sau când ați accesat pagina. Datele sunt colectate automat de îndată ce accesați https://sorot.ro/ – acest tip de informații se numesc Cookie-uri.

Ce sunt cookie-urile. Așa cum este o practică obișnuită cu aproape toate site-urile profesionale, acest site utilizează cookie-uri, care sunt fișiere mici care sunt descărcate pe computer, pentru a vă îmbunătăți experiența. Această pagină descrie ce informații sunt colectate,cum le folosim și de ce uneori trebuie să stocăm aceste cookie-uri. Vom împărtăși, de asemenea, modul în care puteți preveni ca aceste cookie-uri să fie stocate, însă acest lucru poate deteriora anumite elemente ale funcționalității site-ului.

Cum folosim cookie-urile. Folosim cookie-uri dintr-o varietate de motive detaliate mai jos. Din păcate, în majoritatea cazurilor nu există un standard în industrie pentru dezactivarea cookie-urilor fără a dezactiva complet funcționalitatea și caracteristicile pe care le adaugă acestui site. Se recomandă să lăsați active toate cookie-urile dacă nu sunteți sigur dacă aveți nevoie de ele sau nu în cazul în care acestea sunt utilizate pentru a furniza un serviciu pe care îl utilizați.

Dezactivarea cookie-urilor. Puteți preveni setarea cookie-urilor prin ajustarea setărilor din browser (consultați pagina de Ajutor a browserului pe care îl folosiți pentru a face acest lucru). Rețineți că dezactivarea cookie-urilor va afecta funcționalitatea acestui site și a multor alte site-uri pe care le vizitați. Dezactivarea cookie-urilor va duce, de obicei, la dezactivarea anumitor funcționalități și caracteristici ale acestui site. Prin urmare, se recomandă să nu dezactivați cookie-urile.

Cookie-urile pe care le setăm

Cookie-uri legate de cont. Dacă vă creați un cont pe https://sorot.ro/, atunci vom folosi cookie-uri pentru gestionarea procesului de înscriere și administrare generală a contului dumneavoastră. Aceste cookie-uri vor fi șterse de obicei atunci când vă deconectați, cu toate acestea, în unele cazuri, ele pot rămâne după aceea pentru a contribui la funcții de tipul Remember Me sau pentru a memora în browser preferințele dumneavoastră legate de site când sunteți deconectat.

Cookie-uri legate de conectare. Folosim cookie-uri atunci când sunteți conectat, astfel încât să ne putem aminti acest fapt. Acest lucru vă permite să vizitați diferitele pagini ale site-ului fără a fi nevoie să vă reconectați de fiecare dată când accesați o nouă pagină. Aceste module cookie sunt de obicei eliminate sau șterse atunci când vă deconectați pentru a ne asigura că puteți accesa funcțiile și zonele restricționate doar atunci când sunteți conectat.

Cookie-uri privind preferințele site-ului. Pentru a vă oferi o experiență excelentă pe acest site, vă oferim funcționalitatea de a vă seta preferințele pentru modul în care rulează acest site atunci când îl utilizați. Pentru a reține preferințele dumneavoastră, trebuie să setăm cookie-uri, astfel încât aceste informații să poată fi utilizate atunci când interacționați cu o pagină care poate să fie afectată de preferințele dumneavoastră.

Cookie-uri terță parte. În unele cazuri speciale, folosim și cookie-uri furnizate de terți de încredere. Următoarea secțiune detaliază cookie-urile terțelor părți pe care le-ați putea întâlni prin intermediul acestui site.

Acest site utilizează Google Analytics, care este una dintre cele mai răspândite și de încredere soluții de analiză de pe Internet pentru a ne ajuta să înțelegem modul în care utilizați site-ul și modalitățile prin care vă putem îmbunătăți experiența. Aceste cookie-uri pot urmări lucruri cum ar fi modul în care cheltuiți pe site și paginile pe care le vizitați, astfel încât să putem continua să producem conținut de calitate pentru dumneavoastră.

Mai multe informații. Sperăm că această pagină a clarificat lucrurile pentru dumneavoastră și așa cum a fost menționat anterior, dacă există aspecte de care nu sunteți sigur dacă aveți sau nu nevoie, de obicei, este mai sigur să lăsați cookie-uri activate în cazul în care interacționează cu una dintre caracteristicile pe care le utilizați pe site-ul nostru. Cu toate acestea, dacă sunteți încă în căutarea mai multor informații, atunci ne puteți contacta prin e-mail: [email protected] Site-ul operator are un interes legitim în stocarea cookie-urilor pentru a asigura un serviciu optimizat furnizat fără erori tehnice. Dacă sunt stocate și alte cookie-uri (cum ar fi cele utilizate pentru a analiza comportamentul dumneavoastră de navigare), acestea vor fi tratate separat în această politică de confidențialitate.  

SOROT colectează de asemenea informaţii care nu pot conduce la identificarea unei persoane în format cumulativ pentru a înregistra date cum ar fi numărul total de vizitatori de pe fiecare pagină a website-ului nostru şi numele de domeniu al furnizorilor de internet al vizitatorilor site-urilor noastre. Folosim aceste informaţii, care rămân în format cumulativ, pentru a înţelege maniera în care vizitatorii utilizează website-u nostru pentru a putea aduce îmbunătăţiri. Putem dezvălui aceste informaţii altor terți. În cadrul acestui proces nu sunt dezvăluite informaţii care pot conduce la identificarea unei persoane.

1.4 Scopurile prelucrării

– În scopul informării dumneavoastră cu privire la contul dumneavoastră, plățile dumneavoastră, cu privire la viitoare evenimente științifice sub egida SOROT și nu numai, pentru a duce la indeplinire scopul Asociației SOROT, motiv pentru care pentru care v-ați înscris ca membru.

– În scopul încheierii și executării contractului în baza căruia prestăm serviciile aferente înregistrării la SOROT prin https://sorot.ro/(art.  6,1, b din GDPR), prin care dumneavoastră deveniți utilizator – membru activ/inactiv

– În scopul respectării unei obligații legale (art. 6, 1, c) din GDPR) – facturare, extrase de cont și alte astfel de documente financiare

1.5 Durata prelucrării

Datele cu caracter personal pe care le colectăm prin intermediul https://sorot.ro/ vor fi stocate atât timp cât sunt necesare în mod obiectiv, pentru scopurile menționate mai sus. De exemplu, pentru respectarea prevederilor legale factura, extrasele de cont, precum și alte asemenea documente financiare trebuie păstrate timp de 5 ani, iar documentele contractului și dovezile pentru îndeplinirea obligațiilor asumate trebuie păstrate pe perioada îndeplinirii contractului și pentru termenul de prescripție care este, în principiu, de 3 ani.

Aceste date vor fi stocate în conformitate cu legislația în  vigoare și aplicăm măsuri tehnice și organizatorice pentru protecția tuturor operațiunilor privind datele cu caracter personal în mod direct sau indirect, care împiedica prelucrarea neautorizata sau ilegală, și pierderile sau distrugerile accidentale sau  ilegale.

Datele colectate sunt analizate în măsura în care păstrarea lor este încă necesară pentru scopurile și interesele menționate, până la decizia de oprire a prelucrării datelor care nu mai sunt necesare pentru păstrare. La data la care perioada de prelucrare se încheie,  documentul respectiv,care încorporează date cu caracter personal, se returnează persoanei vizate sau entității care a transmis datele sau Arhivelor Naționale sau altor autorități sau instituții împuternicite legal sau este distrus sau anonimizat, după caz.

1.6 Destinatari terți

În scopurile menționate mai sus, datele cu caracter personal sunt prelucrate nu numai de personalul nostru (Comitetul de conducere SOROT, angajați  și alți membri ai personalului), ci pot fi transmise sau accesate de următoarele categorii de destinatari, după caz:

– Partenerul Administrativ al SOROT – SC IT Consult 2002 SRL în calitate de furnizor de servicii de administrare și IT.  

– Furnizori de servicii precum cele legate de Tehnologia Informației (IT), marketing, foto/ video, securitate și protecție, contabilitate etc. (inclusiv:  Facebook, Google, Mailchimp, Smart Bill, EuPlatesc). Deoarece acești furnizori sunt profesioniști și furnizează servicii bazate pe proprii termeni și condiții, inclusiv cele legate de protecția datelor cu caracter personal și ei acționează în calitate de operator de date asociat și împărtășesc cu SOROT responsabilitatea protejării și gestionării legale a datelor dumneavoastră cu caracter personal, în calitate de persoane juridice cu sediul în UE și / sau prelucrarea datelor cetățenilor UE și, prin urmare, au obligații legale în raport cu regulamentul  GDPR.

Dorim să vă asigurăm că datele cu caracter personal colectate și prelucrate de asociația noastră NU sunt transmise terților în scopuri de marketing sau în alte scopuri decât cele pentru care au fost colectate.

Datele cu caracter personal colectate și prelucrate de noi pot fi considerate ca obiect al unui transfer către o țară terță (în afara UE) deoarece folosim serviciul de stocare a datelor „cloud” oferit de Google și, uneori, folosim și platforme și software care utilizează sisteme de stocare proprii / servere la distanță, dar toate oferă garanții ridicate de securitate și confidențialitate recunoscute de Uniunea Europeană ca fiind adecvate pe baza sistemului cunoscut sub numele de „scut de confidențialitate UE-SUA”.

2. Care sunt drepturile dumneavoastră?

2.1. dreptul de a fi informat – puteți întreba dacă, când și cum prelucrează SOROT datele dumneavoastră cu caracter personal.

2.2. dreptul de acces – puteți solicita accesul la datele dumneavoastră cu caracter personal care sunt colectate și prelucrate de SOROT.

2.3. dreptul la rectificare – vă puteți corecta informațiile conținute în datele cu caracter personal pe care le-ați transmis dacă sunt inexacte sau dacă aveți  date incomplete

2.4. dreptul de a fi uitat – puteți solicita ștergerea datelor dumneavoastră cu caracter personal în cazul în care prelucrarea acestora nu mai este necesară, nu a mai fost sau nu mai este legitimă sau în alte cazuri prevăzute de lege.

2.5. dreptul de a vă retrage consimțământul – în cazurile în care prelucrarea se bazează pe consimțământul dvs., vă puteți retrage consimțământul oricând. Retragerea consimtamantului dumneavoastra va avea efecte doar pentru viitor, prelucrarea efectuată înainte de retragere va continua să fie legitimă.

2.6. dreptul la o prelucrare strictă – puteți solicita și obține restricționarea prelucrării datelor dumneavoastră cu caracter personal dacă constatați exactitatea datelor, legitimitatea deținerii acestora sau în alte cazuri prevăzute de lege.

2.7. dreptul la portabilitatea datelor – puteți vedea în condițiile legale, datele cu caracter personal pe care ni le-ați furnizat, într-un format care poate fi  citit automat și puteți solicita ca datele respective să fie transferate altui operator.

2.8. dreptul la opoziție – vă puteți opune în special procesării datelor care sunt întemeiate pe interesul nostru legitim;

2.9. dreptul de a depune o plângere la entitatea noastră sau la autoritatea de supraveghere competentă pentru protecția datelor (ANSPDCP – www.dataprotection.ro).

2.10. dreptul de a merge în instanță.

Pentru a vă exercita drepturile sau dacă aveți alte întrebări cu privire la prezenta Notificare, vă rugăm să ne contactați la [email protected].

Prezenta Notificare privind protecția datelor cu caracter personal poate suferi ajustări care vor fi publicate pe https://sorot.ro/, pentru a rămâne în conformitate cu legislația UE și națională, cu bunele practici și, de asemenea,  cu dezvoltarea tehnologiei.